Svenska Vävstolsmuseet i Glimåkra firade 25 år (14 oktober) .
2 november, 2020
Göingeväven klar och utrullad
8 mars, 2021

Ett märkligt år – ett coronaår.

2020-12-04 Påskens konstutställning skjuts upp. Vårens utställningar och workshops ställs in.
Påskens konstutställning skjuts upp. Vårens utställningar och workshops ställs in.
A l l a kurser bokas av.
Så en liten ljusning under sommaren. Diane Ahnsteds fantastiska lapptäckesutställning blev succé. Och äntligen kunde vi hålla årsmöte i juli. Den uppskjutna konstutställningen fyllde hela huset med färgstarka målningar och vackra och underfundiga broderier i september.
Några Vävdagar var ju inte aktuellt eftersom det skulle vara VÄVmässa i Halmstad. Även den blev inställd! Då kanske det ändå skulle kunna bli Vävdagar!?

Men så kom den andra coronavågen med nya restriktioner och allt stängdes ner. Styrelsen ägnade några veckor åt att testa damastvävning, men avstod sedan för att träffas, när smittan spred sig i Glimåkra.
Nu är det paus på VävstolsMuseet, men planeringen inför nästa års kurser pågår för fullt. Se bilagan! Det kanske finns något för dig eller kanske som en julklapp till någon. Redan i mars blir det flera kurser. Först ut är Monica Hallén med sina speciella trasmattor i bl a glesrips. Säkert minns du hennes fina utställning under Vävdagarna för några år sedan. Stickning med Ann-Mari Nilsson en lördag kan säkert locka. Här får vi lära ett enklare sätt för mönsterstickning. Intresserad?
Efter nyår sätter styrelsen igång med en studiecirkel där Uno och jag skall förmedla vår kunskap kring vävningens betydelse för Glimåkra och hur begreppet Glimåkra har blivit synonymt med vävning i stora delar av världen. Museiföreningen söker bidrag från Riksantikvarieämbetet för att kunna göra en dokumentation av Vävstolsfabriken, Vävmagasinet, Svenska Vävrådet, VÄVmässorna och VävstolsMuseet. Ett mycket intressant och spännande projekt som säkert tar ett par år.
Medlemsträffarna kommer förhoppningsvis igång när restriktionerna lättar.

GOD JUL & GOTT NYTT ÅR
önskar Styrelsen för den ideella föreningen/ Lillemor Johansson

PS VävstolsMuseet söker en hustomte. En glimåkrapensionär med överskottsenergi som tittar till vårt fina hus och ger styrelsen en hjälpande hand vid behov. Uno och Lillemor Johansson har tomtat färdigt efter 25 fina år. DS


Medlemsavgiften för 2021 är 200 kr för enskild person och 500 kr för stödjande företag eller förening. Insättes på Bankgiro 567-9436. Glöm inte ange ditt namn! Som medlem i föreningen är du vår främsta ambassadör. Stöd oss med din medlemsavgift och hjälp oss att sprida vårt kursprogram. www.vavmuseum.se