Handvävt – lämpliga kvaliteter och nyfikna experiment
3 september, 2023
USA-resernärer besökte Vävstolsmuseet
20 september, 2023

Förbereda/sticka på stickmaskin

4 – 7 december 2023

Kurs 1: 4 december 2023 Få i gång din gamla stickmaskin.
Kurs 2: 5 – 7 december 2023 Maskinstickning för nybörjare

Kursledare – Helén Kurtsdotter Berntsson

Kursledarpresentation – Jag är fd lärare i textilslöjd och teknik. För 2 år sedan sa jag upp mig för att satsa på min dröm som jag burit på sen 1989 då jag köpte min första stickmaskin. Nu driver jag eget och stickar och säljer både plagg, garn på kon och stickmaskiner med tillbehör. Jag har också kurser i maskinstickning.

Är medlem i hantverksbutiken Agaton på Marstrand där jag fram för allt säljer stickat med även sytt. Trycker också på kläder, muggar och väver ibland. Vi har får och katter på gården där vi bor. Jag har nyss startat en Podcast om maskinstickning med en stickkompis.

Läs mer om kursen och boka dig här