Banner_vavdgr_2022_1400x300

Vi vill på detta sätt väcka ditt intresse för Vävdagar i Glimåkra som går av stapeln torsdagen den 5 maj – lördagen den 7 maj 2022 och är den 36:e upplagan av Vävdagar i Glimåkra. Vi hoppas att pandemin håller sig på en bra nivå. Vi måste tyvärr ha med en reservation att mässan kan ändras eller till och med ställas in med kort varsel. Vi kommer att informera er löpande via vår hemsida hur arbetet går.

Mässan kommer i år att bland annat vara i Folkets Park, Vävstols Museet samt på Trollarinken. Dessutom kommer det som vanligt vara öppet hus hos flera andra aktörer och Svenska kyrkan i Glimåkra.

Vill du och ditt företag vara med som utställare och komma med i programbladet?
Då behöver vi din anmälan senast den 17 januari 2022. Monterpriset är från 2 100 SEK för 2×2 meter. Hämta anmälningstalong här (öppnas i ett nytt fönster) skicka med post eller ett mail med dina uppgifter till vavdagar@vavmuseum.se

Viktig information om monterytan. Det finns inget montersystem utan det är upp till var och en som utställare att lösa upphängningsanordningar och hyllor. Mässan står för bord och stolar.

Har du frågor kontakta Roger på e-post vavdagar@vavmuseum.se eller telefon 070 581 39 49

Välkomna till trevliga och inspirerande Vävdagar i Glimåkra!

Kom och titta på spännande och intressanta utställningar, träffa likasinnade och låt dig inspireras och handla av utställarna.

Vi kommer löpande att presentera mer information på denna sida.

Vävdagarna 2019

Vävdagarna 2019

Årets Vävdagar är över och vi tackar alla utställare och besökare.

Läs mer

Vävdagar i Glimåkra 2018, årets stora fest för oss vävare

Vävdagar i Glimåkra 2018, årets stora fest för oss vävare

De efterlängtade Vävdagarna i Glimåkra blev en verklig succé.

Läs mer

Vävdagar i Glimåkra
– ett fantastiskt evenemang med över 35 år på nacken.

Här samlas vävintresserade från hela södra Sverige och inte minst från vårt grannland Danmark. Tusentals vävare besöker Glimåkra under tre dagar i vecka 43.

Vävdagarna bjuder på textila utställningar av hög klass och en imponerande kommersiell mässa i Folkets Park. Här har du ett unikt tillfälle att inhandla material, redskap och litteratur samtidigt som du hittar inspiration till din nästa vävuppsättning.

På Svenska VävstolsMuseet visas den årligen återkommande jurrybedömda vävtävlingen som arrangeras av tidningen Vävmagasinet.

Se film från Vävdagarna 2009 här

Tidningen Vävmagasinet
Riksvävarna
Branschorganisationen Svenska Vävrådet