Frågor & svar

– Vilka är vi?

Svenska VävstolsMuseet, öppnades 1995 och drivs av en ideell förening, har en permanent utställning av vävstolar och redskap. I anslutning till de textila utställningarna arrangeras aktiviteter och föreläsningar. Svenska VävstolsMuseet är en kulturförening i Östra Göinge kommun och ingår sedan 2004 i gruppen Arbetslivsmuseer i Sverige (Riksantikvarieämbetet). Årligen arrangeras kurser i slöjd och traditionellt hantverk med betoning på handvävning.

– Hur kan jag få nyheter om Svenska Vävstolsmuseets aktiviteter och kurser?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev via Anmäl dig till nyhetsbrev här!

VÄV-dagarna 2023

– Var köper jag min biljett?

Vi rekommenderar förköp via vår web-shop.  Köp biljett här!
Det finns möjlighet att köpa biljetter på plats med swish eller kontant. Ej kort!

Kan jag köpa min biljett på plats?

Du kan köpa biljetten online samma dag som du ska gå. Om du inte har möjlighet att köpa din biljett digitalt kommer det finnas en liten kassa på plats (ej kort) men vi rekommenderar köp online. Köp biljett här!

– Jag har köpt biljett för en specifik dag men behöver byta dag. Hur gör jag?

Biljetten gäller som entré under alla tre VÄV-dagarna.

– Behöver jag skriva ut min biljett?

Nej, det går bra att visa upp den i telefonen.

– Jag har råkat radera min biljett, hur gör jag?

Har du raderat den digitalt kan den finnas i din papperskorg på datorn eller telefonen.
Eller kontakta admin@vavmuseum.se

– Om jag vill gå ut, kan jag komma in igen?

När du visar och får din biljett scannad eller köper biljett på plats får du en stämpel som ger dig tillträde till museet och Blå hallen.
Din biljett gäller alla tre VÄV-dagarna.

– Vilka är öppettiderna vid VÄV-dagarna?

Våra öppettider är:
Torsdag 10-17
Fredag 10-17
Lördag 10-15

– Kort eller kontant?

Vilka utställare som tar kort och/eller Swish kan vi inte svara på.
Vi rekommenderar att entrébiljetter och biljetter till workshops köps via vår web-shop.

– Kan jag anmäla mig i förväg?

Workshop går att köpa i förväg via vår web-shop, mer information om respektive workshop finns i programmet. Materialkostnad kan tillkomma.

– När kan jag skriva ut programmet?

Så fort programbladet för utskrift är klart, ca två veckor innan Väv-dagarna, finns den att hämta i digitalt format här på hemsidan. Håll utkik på vår hemsida, sociala medier eller bäst av allt anmäl dig till vårt nyhetsbrev, så berättar vi när den finns tillgänglig.

– Mat & Dryck?

Du kan förboka och köpa matbiljett via vår web-shop senast 20 oktober för lunch på Glimåkra folkhögskola.
Övriga matställen finner du på hemsida Restaurang och matställe