Taquete med skaftväxling
2 februari, 2022
Nybörjarkurs i vävning
3 februari, 2022

Väva tyg till kläder

4 juli – 8 juli 2022 SLUTFÖRD!

På kursen kommer vi att sätta upp och väva prover på tyger lämpade för kläder i olika kvalitéer, material och tekniker på 4 – 6 skaft. Med varierade uppknytningar, inslag, färger och trampordningar kommer du att skapa många olika prover i de olika vävuppsättningarna.

Vi kommer att gå igenom vad som påverkar en kvalité, material och tygers egenskaper, hur man beräknar tygåtgång och vad man bör tänka på vid tillklippning och sömnad. Vi efterbehandlar alla vävprover, olika tyger kräver olika behandling för att få en fin kvalité.

Efter kursen slut kommer du att ha vävt och ha med dig många olika prover och vävbeskrivningar på tyger till både lite tunnare och tjockare plagg i varierade material och bindningar och lärt dig hur en och samma vävuppsättning kan ge flera olika tyger.

Förkunskaper: Du bör kunna sätta upp en väv och kunna väva.

Tyg-till-klader_GA_300x300
Tyg-till-klader_GA2_300x300
Tyg-till-klader_GA0_300x300
Tyg-till-klader_GA4_300x300

Kurs- och vävmaterial tillkommer och finns att köpa på kursen.

Kursledare: Gunnel Andersson
Jag som leder kursen heter Gunnel Andersson. Att arbeta med textil har alltid varit mitt stora intresse och har blivit både mitt yrke och fritidssysselsättning. Under många år var jag chef och konsulent inom Hemslöjden Skaraborg. Under ca 20 år arbetade jag som vävlärare på de textila utbildningarna för vuxna i Skara för att ge textilintresserade studenter förutsättningar att skapa egna tyger och ge förutsättningar för vidare studier och yrkesliv. Idag driver jag företaget Textila trådar och har kurser och föreläsningar inom textilområdet och med särskild inriktning på handvävda textiler för kläder och inredning. År 2020 fick jag mästarbrev i handvävaryrket.

Mer info finns på hemsidan: https://textilatradar.com/

Ta med plastfickor, kuvert el likn. för vävprover och vävsedlar, måttband, liten mätsticka sk. fifficus om du har, knappnålar, sax, skedkrok, anteckningsblock.

Antal deltagare: 10

Kursdatum: 4 juli – 8 juli
Sista anmälningsdag: 23 maj
Kursavgift:  4 000 kr

Vid förhinder återbetalas endast halva kursavgiften mot uppvisande av intyg.
Vid för få deltagare ställs kursen in.

FULLBOKAD / SLUTFÖRD!