Brodera på ylle
3 februari, 2022
I trasmattans värld
4 februari, 2022

Textiltryck och broderi

10 – 11 september 2022 SLUTFÖRD!

I kursen kombinerar vi enkla textiltrycksmetoder med broderi. Första dagen trycker vi block-, stämpel- och schablontryck på bomulls- och linnetyger. Andra dagen broderar vi på tygerna vi tryckt. Med förstygn, efterstygn, kedjestygn, korsstygn, pärlor och paljetter broderar vi, gör mönster, bilder eller broderar text. De tryckta och broderade tygerna passar bra att användas till tygkassar, tavlor, kuddfodral och andra inredningstextilier och accessoarer. Kursen passar både nybörjare och den som är mer erfaren och har broderat och tryck tidigare.  

Tag med måttband, sax och “oömma” kläder, kläder som tål textiltrycksfärg. Det går naturligtvis bra ta med eget broderimaterial.  Färgen vi använder passar till bomulls- och linnetyg. Tag med de tyger du vill trycka på. Tyget bör vara tvättat och i en kvalité som du gillar att brodera på. Jag brukar använda äldre, lite grövre lakansväv, äldre kökshanddukar eller linnelakan.

Broderi-tryck-5_300x300
Broderi-tryck-2_300x300
Broderi-tryck-4_300x300

Jag har med färg, provtryckstyg i olika kvalitéer, broderimaterial (olika sorters bomulls- och lingarn, broderinålar, pärlor och paljetter) och materialkompendium. För detta betalar varje deltagare 100: – / person. Betalas på plats med swish eller kontant.

 Kursledare Lena Håkanson är designer och har arbetat med textil i hela sitt yrkesverksamma liv. Hon bor i Gemla och arbetar som lärare i design på Linnéuniversitetet och kursledare för Hemslöjden i Skåne och Kronoberg. Hon arbetar även med designuppdrag och unika verk. I hennes arbeten återfinns ofta mönster, tryck och broderi på olika sätt.
Du kan se mer av Lenas arbete på Instagram: @lenahakanson eller på hennes hemsida nonstopdesign.se

Antal deltagare: 12

Kursdatum: 10 – 11 september
Sista anmälningsdag: 30 juli
Kursavgift: 1 600: –

Vid förhinder återbetalas endast halva kursavgiften mot uppvisande av intyg.
Vid för få deltagare ställs kursen in.

SLUTFÖRD!