Yllevävnader, möjligheter och beredning
6 april, 2020
Dubbelvävnader
6 april, 2020

Magi med trådar

30 augusti – 3 september 2021

Magi med trådar är titeln på Lotte och Paulettes Adams nya bok med inspiration och praktiska råd för garner som förändrar och skapar alla slags strukturer och elasticitet. Kursen kommer att bygga på bokens innehåll.

Nya elastiska- och krympgarner ger nya möjligheter. De elastiska är sköna till kläder och krympgarnerna kan ge fina 3-dimensinella strukturer. Det kommer flera möjligheter med lite tjockare garner.

På kursen kommer vi att väva prover i olika garner i både varp och inslag. Fokus kommer att vara på tyger till kläder och hem. Långa varpar ger möjlighet för alla att experimentera fritt.

För nya vävare finns god hjälp och många alternativ för vävning som inte kräver så mycket erfarenhet. Mer avancerade vävare kan komma med önskemål om speciella provvävningar.

Kursledare: Lotte Dalgaard
Kursavgift: 3 800:- + material.

Lotte Dalgaard är textilkonstnär och har undervisat i vävning sedan sin ungdom. Lotte har genom åren året ställt ut i många olika sammanhang och arbetat med flera olika kläddesigners.

Lotte har dessutom skrivet en rad böcker inom vävning tillsammans med Paulette Adam.

Kurserna håller hög standard och vänder sig till alla som är intresserade av vävning och lämpar sig utmärkt som vidareutbildning för kursledare och textillärare.

Maila din anmälan till Anna Ivansson på kurser@vavmuseum.se eller 0707-172224

MAGI_Lotte-Dalgaard-B_430x300
MAGI_Lotte-Dalgaard-C_300x300