Skaftväxling, en efterfrågad kurs
4 juni, 2018
Mönsterritning för damast
1 november, 2018

Sensommarens utställningar på VävstolsMuseet/Galleri Hyttmästaren

Två konstnärer med lekfullhet och humor som sitt signum blir sensommarens härliga utbud  på VävstolsMuseet.

AnnLis Krüger, från Veinge i Halland, visar sina Underfundiga broderier.
Att plötsligt hamna i en utställning med AnnLis Krügers textila bilder är en omtumlande och mycket häftig upplevelse. Mängder av humoristiska, välkomponerade, starkt karikerande bilder föreställande människor i olika livssituationer. De är genomgående framställda med en kärleksfull och empatisk grundton, men samtidigt realistiskt iakttagande med glimten i ögat. Det handlar om vänskaps- och kärleksrelationer, men också om makt, prestige, övergivenhet och individens plats i samhället. Budskapet är direkt och sätter igång tankeprocesser i både positiv och negativ riktning och lämnar ingen helt oberörd.  Fritt citerat från kulturskribent Inger Seifes bok Kär Lek om AnnLis Krügers konstnärskap.

Kryddat med glädje kallar Tina Lundgren, från Yngsjö, sin utställning. Konstnär, illustratör, kreatör och mycket därtill. Under åren har Tina varit involverad i 11 böcker. Välkända är de två råttorna Ve & Fasa, hemmahörande på Glimmingehus, med scendekorer, bakgrunder, dräkter och rekvisita till föreställningar till Musik i Syd. Nu kommer boken om Vincent & Ebba, två råttor med hjärtan av guld som ständigt beger sig ut på nya spännande äventyr.
Motiven och målarteknikerna varierar: akvarell, blyerts, tusch och akryl. Men det finns alltid en röd tråd: viljan att förmedla glädje, lugn och harmoni.

Båda utställningarna har vernissage söndagen den 12 augusti, kl 14.00 och pågår t o m 23 september. Välkommen till en trevlig eftermiddag i humorns tecken.

PS. Sven Perssons fotoutställning – Närproducerat landskap och Britten Toftarps fantastiska trådslöjdskronor och Johanna Jalmas broderade Monster finns kvar t o m 9 augusti om du råkat missa den upplevelsen. DS